Založ si blog

Ako sa dá cestovať v MHD Nitra zdarma. . .

Raz podvečer som cestoval s nitrianskou MHD – v smere na mestskú časť Nitry – Drážovce. Časť Nitry. Ktorá je známe veľkým množstvom spoluobčanov .

V centre mesta nastúpili dvaja spoluobčania – samozrejme bez cestovného lístku. Na moje potešenie – nastúpili i revízori. Keď si títo revízori vyžiadali cestovný lístok od spoluobčanov – spoluobčanka sa začala rozkrikovať čo od nej chcú vyhadzovať im na oči rasizmus a podobné nezmysli. Hneď na ďaľšej – nasledujúcej zastávke spoluobčanov autobus vysadil. Nechápal som tomu – to prečo?? Spýtal som sa spolucestujúceho – „videli ste to? Oni ich len tak vysadili??“ – on na to so spolupochopením pre revízorov – „však čo s nimi budú…“ – no nič – zadržia ich a zavolajú políciu – alebo na to tu nie sú?? To mi stačí povykrikovať na revízorov – pooháňať sa rasizmom – a vybavené? Bez pokuty?? Len ma vysadia?? To snáď nemyslia vážne??

Samozrejme dve mladé študentky, ktoré cestovali bez cestovného lístka– boli zadržané, veď s nimi nie je toľko naťahovačiek ako so spoluobčanmi.

Tak mi to nedalo – a napísal som sťažnosť na nekonanie revízorov –na sekretariát spoločnosti ARRIVA Nitra ktorá prevádzkuje MHD pre Nitru. Dostal som odpoveď od koordinátorky dopravnej kontroly – pani Silvii Bodlavovej – že (podľa mojho popisu revízorov) takých revízorov ani nemajú a ani vtedy nebola vykonaná kontrola – že zrejme to boli falošní revízori a podobné nezmysli. No falošný revízor si asi len tak nezablokuje čítačku na karty pre elektronický cestovný lístok – oponoval som.

Keď som ju však „usvedčil“ a dokázal jej, že to boli ich revízori, ktorí ale nekonali, a „uľahčili“ si prácu tým, že zadržali radšej len študentky, s ktorými sa nemuseli naťahovať, pani Bodlavová sa zastala svojich nekonajúcich revízorov nasledujúcim tvrdením :

Podľa vyjadrenia dopravných kontrolórov v  čase kontroly rómska občianka bola v podnapitom stave – smrdela, nemiestne sa správala.

Dopravní kontrolori riešili prípad podľa Prepravného poriadku  Čl.6  bod 1 písm. e)

Čl. 6: Vylúčenie osoby z prepravy

Do vozidla nemá prístup alebo z prepravy môže byť vylúčená osoba javiaca príznaky nadmerného požitia alkoholických nápojov alebo iných návykových látok a osoba, ktorá pre chorobu a mimoriadne znečistenie odevu, alebo z iných dôvodov môže byť spolucestujúcim na ťarchu.

1. Dopravca je ďalej oprávnený z prepravy vylúčiť:

e. osobu, ktorá inak obťažuje cestujúcich (napr. vzbudzuje verejné pohoršenie, narušuje poriadok vo vozidle a pod.) alebo oprávnenú osobu dopravcu.

 

Nuž som za. Ale podľa môjho “laického” názoru – tieto články ohľadom vylúčenia z prepravy sa týkajú osoby, ktorá má zakúpený cestovný lístok, ale vzbudzuje pohoršenie.

Alebo v MHD Nitra – ak cestujem bez cestovného lístku a zadržia ma revízori, v prípade, že  nechcem platiť pokutu, „stačí“, že začnem vzbudzovať verejné pohoršenie, a revízori ma len vysadia? Dobre vedieť!!!!

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3659x
Priemerná čítanosť článkov: 3659x

Autor blogu

Kategórie

Archív